Materialen
In het Atelier van de Verbeelding worden diverse producten en materialen gemaakt.

Producten en materialen in opdracht zijn bijvoorbeeld de Luisterboom van Singeldingen, de reisgids van Het Nieuwe Westen, de bundel Singelverhalen, lesmaterialen voor het schoolprogramma Meer Taalplezier in Rotterdam, de vormgeving van de publicatie Taal begint thuis, het educatieprogramma bij de theatervoorstelling Spinazie Spinoza en de website van Stichting Wereld-leren.

Het Atelier van de Verbeelding werkt zelfstandig aan de uitgave van boeken, zines en kunstkaarten, waarin het werk van kinderen en volwassenen, die deelnemen aan activiteiten van het Atelier is weergegeven. Ook zijn er diverse spellen ontwikkeld die het filosofische denken en taalvaardigheid bevorderen.

Materialen om te filosoferen met kinderen en jongeren zijn inmiddels ondergebracht op de website www.filosoferenopschool.nl – een initiatief van Atelier van de Verbeelding. Deze website biedt niet alleen een uitgebreide database met lesmaterialen, maar ook gesprekshandleidingen voor onderzoekende, gelijkwaardige gesprekken met ouders en Socratische teamgesprekken. De website heeft een webshop waar onder andere prentenboeken met gesprekshandleiding en de bovengenoemde spellen te vinden zijn. Ook studiedagen en teamtrainingen kunnen via deze website worden aangevraagd.